Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Επίσκεψη Βαρθολομαίου στη Ρόδο




πηγή: http://www.kathimerini.gr/
14/10/2008


Στο πλαίσιο εορτασμού του έτους Αποστόλου Παύλου.

Επίσκεψη στη Ρόδο, στο πλαίσιο εορτασμού του έτους Αποστόλου Παύλου, θα πραγματοποιήσει αύριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ενώ μαζί του θα έρθουν στο νησί έξι προκαθήμενοι της Ορθόδοξης Εκκλησίας, 26 επίσκοποι, 19 αρχιμανδρίτες από όλες τις ορθόδοξες εκκλησίες και εκπρόσωπος του πάπα Βενέδικτου.

Όπως επισήμανε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο μητροπολίτης Ρόδου Κύριλλος, παρουσία του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Χαράλαμπου Κόκκινου, του νομάρχη Δωδεκανήσου κ. Μαχαιρίδη και του δημάρχου Ροδίων κ. Χατζηευθυμίου, το σημαντικό αυτό ταξίδι στη Ρόδο συνδέεται με τη σύναξη των προκαθημένων των ορθοδόξων εκκλησιών, η οποία οργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, με αφορμή τον εορτασμό του έτους 2008 ως έτους του Αποστόλου Παύλου.

Στη σύναξη, που έγινε υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, συμμετείχαν ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, ο πατριάρχης Αντιοχείας Ιγνάτιος, ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, ο πατριάρχης Μόσχας Αλέξιος, οι αρχιεπίσκοποι Κύπρου Χρυσόστομος, Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος, Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, Τσεχίας και Σλοβακίας Χριστόφορος, Φινλανδίας Λέων και καθώς και ο μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας Στέφανος. Οι Εκκλησίες της Σερβίας, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, της Γεωργίας και της Πολωνίας, εκπροσωπήθηκαν από αρχιερείς.

Παράλληλα με τη σύναξη, οργανώθηκε και το Παύλειο Συμπόσιο, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 16 του μήνα. Το συμπόσιο είναι αφιερωμένο στον Απόστολο Παύλο και θα ασχοληθεί με θέματα της ζωής της αποστολικής δράσης και της διδασκαλίας του «αποστόλου των Εθνών», τα οποία συνδέονται με το σύγχρονο κόσμο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι αφίξεις αναμένεται να γίνουν περίπου από τις 9.30 το πρωί στο αεροδρόμιο της Ρόδου. Στη συνέχεια, οι προκαθήμενοι και οι ιεράρχες θα μεταβούν στην εκκλησία του Ευαγγελισμού, στην πόλη της Ρόδου, όπου στην είσοδο θα υπάρχει εξέδρα και ο Πατριάρχης θα απευθύνει μήνυμα προς το λαό της νήσου και θα ακολουθήσει η δοξολογία.

Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουν από κοινού για το εκκλησάκι του Αγίου Παύλου στη Λίνδο, όπου ήταν ο κατά παράδοση χώρος αποβιβάσεως του Αποστόλου στη Ρόδο. Θα γίνει σύντομη δέηση και ακολούθως θα παρατεθεί γεύμα από τον δήμαρχο Λινδίων.

Αργότερα, θα μεταβούν όλοι στο ξενοδοχείο «Ρόδος Πάλας» όπου θα πραγματοποιηθεί η συνέχεια των συνεδριών του συμποσίου για τον Απόστολο Παύλο και η διοργάνωση θα κλείσει με το επίσημο δείπνο που παραθέτει ο νομάρχης Δωδεκανήσου.

Ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Χαράλαμπος Κόκκινος σημείωσε ότι η επίσκεψη αυτή είναι εξαιρετικά σπουδαία. Στέλνει το μήνυμα της ενότητας της Ορθόδοξης Εκκλησίας καθώς και μήνυμα ότι η ορθόδοξη εκκλησία είναι πανέτοιμη να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις.

Νομάρχης και δήμαρχος αναφέρθηκαν επίσης με τη σειρά τους στη σπουδαιότητα αυτής της συνάντησης για τον τόπο και την Ορθοδοξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: