Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Ούτε οι πολιτικοί να έχουν περιουσία

πηγή: www.enet.gr
23/10/2008

Του ΘΩΜΑ ΤΣΑΤΣΗ
Με δηλώσεις-έκπληξη, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε χθες στο Βατοπέδιο και μιλώντας για τα πολιτικά πρόσωπα, είπε ότι η προσωπική του άποψη «είναι ότι ούτε τα πολιτικά πρόσωπα πρέπει να έχουν περιουσία».


Ο Ιερώνυμος έκανε τις δηλώσεις στο προαύλιο της Ιεράς Συνόδου και δήλωσε έτοιμος να συζητήσει ακόμη και το θέμα χωρισμού Πολιτείας-Εκκλησίας. «Εμείς δεν ξεκινάμε ένα τέτοιο θέμα γιατί ξέρουμε ότι θα είναι εις βάρος του έθνους και δεν θα το κάνουμε εμείς αυτό το πράγμα, αλλά αν η πολιτεία θελήσει, οποιαδήποτε πολιτεία, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, το θέμα του Βατοπεδίου «δεν είναι θέμα συνθημάτων και μπαλονιών». Και όπως είπε ο ίδιος στη συνέχεια, «αυτή η περίοδος δυστυχώς προσπαθεί με συνθήματα να καλύψει πολλά πράγματα».

Η τελευταία φράση, σύμφωνα με συνεργάτες του αρχιεπίσκοπου, δεν ήταν κάτι περισσότερο απ' όσα επαναλαμβάνουν και άλλοι ιεράρχες που με αφορμή την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, αισθάνονται ότι βρίσκονται στο στόχαστρο.

Εντός της Ιεράς Συνόδου, υπάρχει η αίσθηση σε αρκετά μέλη της ότι γίνεται προσπάθεια να επανέλθει το 2005, όταν με αφορμή την υπόθεση Βαβύλη, έγιναν πολλές αποκαλύψεις που οδήγησαν στην εκθρόνιση ενός Πατριάρχη, στην παραίτηση ενός ιεράρχη και υπήρξε ο προάγγελος για την κατάληξη της υπόθεσης που οδήγησε έναν ιεράρχη στην καταδίκη για άσχετους λόγους από εκείνους που του ζητούνταν να παραιτηθεί.

Εντός της Ιεράς Συνόδου αποφασίστηκε μεταξύ άλλων ότι τα χρήματα που επρόκειτο να δοθούν για την ανέγερση νέου συνοδικού μεγάρου στην περιοχή του Καρέα θα δοθούν για την κατασκευή φιλανθρωπικών ιδρυμάτων. Τα χρήματα θα κατανεμηθούν στο Κέντρο Φροντίδας Παίδων με κινητική στέρηση, θα διατεθεί 1.500.000 ευρώ . Στο Κέντρο Φροντίδας Αυτιστικών Παιδιών θα διατεθεί επίσης 1.500.000 ευρώ . Στο Κέντρο Φροντίδας Επανένταξης Νέων χρηστών ναρκωτικών θα διατεθεί 1.500.000 ευρώ . Στο Κέντρο Φροντίδας Κατάκοιτων και εγκαταλελειμμένων συνανθρώπων μας 3.500.000 ευρώ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: