Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

Λευκωσία: Μετακινήθηκε από την Αρχιεπισκοπή ο ανδριάντας του Μακαρίου

πηγή: www.kathimerini.gr
24/10/2008

Ολοκληρώθηκε απόψε η μετακίνηση του υπερμεγέθους ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, πρώτου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, από τον περίβολο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στη Λευκωσία.

Συνεργείο αποσύνδεσε το μπρούντζινο άγαλμα από τη βάση του και με φορτηγό αυτοκίνητο μεταφέρθηκε αργά το απόγευμα στην Ιερά Μονή Κύκκου, για να τοποθετηθεί σε ύψωμα μεταξύ της Μονής και του τάφου του Αρχιεπισκόπου, που βρίσκεται στο ψηλότερο ύψωμα της περιοχής, το Θρονί της Παναγίας.

Το άγαλμα, ύψους διώροφης οικοδομής, ήταν «δημοφιλές» μεταξύ των εκατοντάδων τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή καθημερινά.

Ωστόσο ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος αποφάσισε τη μετακίνησή του, λόγω του υπερβολικού του μεγέθους, και την αντικατάστασή του με μαρμάρινο άγαλμα σε φυσικό μέγεθος, που ήδη τοποθετήθηκε μπροστά στην Αρχιεπισκοπή.

Ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε να υπάρξει σεβασμός της μνήμης του Μακαρίου και να μη θεωρηθεί η μετακίνηση του αγάλματος ως ξήλωμα. Για το λόγο αυτό ζήτησε από τα τηλεοπτικά συνεργεία να μη καλύψουν τη μετακίνηση του αγάλματος-παράκληση που δεν έγινε σεβαστή από μερικά κανάλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: