Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

Ιερώνυμος: «Θα πάρουμε θέση όταν ξεκαθαρίσει το θέμα»





πηγή: www.ethnos.gr
22/10/2008

Την υπόσχεση ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η Εκκλησία της Ελλάδας θα πάρουν θέση σχετικά με την υπόθεση Βατοπεδίου, όταν η Δικαιοσύνη ξεκαθαρίσει τα πράγματα, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος , Ιερώνυμος, τονίζοντας ότι άλλο πράγμα είναι η Εκκλησία και άλλα είναι τα πρόσωπα.

«Μας απασχολεί το θέμα αυτό», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος-αναφερόμενος στην υπόθεση Βατοπαιδίου-μετά το τέλος της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα τώρα, όταν δεν έχει τελειώσει η Δικαιοσύνη για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Όταν φανούν τα πράγματα πώς έχουν, όλοι μας θα πάρουμε θέση και ο αρχιεπίσκοπος και η Εκκλησία της Ελλάδος».

Τόνισε ακόμη ότι το θέμα του Βατοπαιδίου είναι ένα θέμα γενικότερα εκκλησιαστικό που θέλει νέες σκέψεις, ανακατατάξεις και νέα αντιμετώπιση πολλών πραγμάτων.

«Ο λαός, όμως, πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι άλλο πράγμα είναι η Εκκλησία και άλλο τα πρόσωπα […]. Αυτή η περίοδος, δυστυχώς, προσπαθεί με συνθήματα να καλύψει πολλά πράγματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιερώνυμος.

Ερωτώμενος σχετικά με το θέμα διαχωρισμού Εκκλησίας-Κράτους, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε: «Για μένα προσωπικά δεν είναι πρόβλημα ο χωρισμός. Οι διακριτοί ρόλοι ήδη υπάρχουν και προσωπικά δεν με απασχολεί αυτό το θέμα. Τουναντίον, νομίζω ότι θα δώσει περισσότερες δυνατότητες να αναπτυχθεί η Εκκλησία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: