Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Μήνυμα αγάπης του Οικουμενικού Πατριάρχη προς τον ροδιακό λαό


πηγή: http://tvradio.ert.gr/
15/10/2008

«Η Ρόδος δεν είναι μόνο γνωστή ως πατρίδα του Διαγόρα, νησί των Ιπποτών, κοσμοπολίτικο θέρετρο, αλλά και ως νησί της Ορθοδοξίας. Η ωραία πόλη σας τιμήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με τη σύγκληση ιστορικών πανορθόδοξων διασκέψεων. Εδώ τέθηκαν οι βάσεις για καλύτερη πανορθόδοξη συνεννόηση» τόνισε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του προς τον ροδιακό λαό, από τον ΙΝ του Ευαγγελισμού, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, που έφθασε το πρωί στη Ρόδο επικεφαλής των προκαθημένων της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο πλαίσιο της περιοδείας -προσκύνημα σε πόλεις που επισκέφθηκε ο Απόστολος Παύλος, μεταξύ των οποίων η Λίνδος.
Ο κ. Βαρθολομαίος τόνισε ότι οι Δωδεκανήσιοι έχουν αποδείξει σε πολύ δύσκολες ώρες την αγάπη τους για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και πρόσθεσε ότι «είστε αδιάκοπα στο κέντρο των προσευχών μας».
Αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τις οικολογικές του ευαισθησίες, ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας αναφέρθηκε στις πυρκαγιές του καλοκαιριού, λέγοντας ότι «πονέσαμε πολύ για τις μεγάλες πυρκαγιές που σας έπληξαν το καλοκαίρι. Ποτέ ξανά να μην ζήσετε τέτοια συμφορά. Για να κλείσει η πληγή, φυτέψτε αμέσως πολλά δέντρα».
«Άπειρες ευχαριστίες για την τιμή που μας κάνετε με την επίσκεψη σας» απηύθυνε ο δήμαρχος Ροδίων Χατζής Χατζηευθυμίου στον Οικουμενικό Πατριάρχη, και πρόσθεσε ότι «είναι προνόμιο να υπαγόμαστε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο» για να καταλήξει λέγοντας ότι «ο ροδιακός λαός σας παραδίδει τη δύναμη της ψυχής του για να συνεχίσετε την ύψιστη αποστολή σας».
«Η παρουσία σας τονώνει την πίστη του ροδιακού λαού» υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος χαρακτηρίζοντας ιστορική τη σημερινή ημέρα.
Τέλος ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος χαρακτήρισε τη Ρόδο «Θεοσκέπαστη» και «αρχοντοδέσποινα της Δωδ/σου». Μεταξύ άλλων έκανε αναφορά στους Δωδ/σιους πατριάρχες Αλεξανδρείας καθώς και στον συμπατριώτη μας Νεκτάριο Επίσκοπο Μαδαγασκάρης που σκοτώθηκε στο δυστύχημα με το Σινούκ το 2004.
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τους ιεράρχες υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο οι τοπικές αρχές, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης. Στον Ευαγγελισμό τελέσθηκε δοξολογία, ακολούθησε δεξίωση στο δημαρχείο Ρόδου και επίσκεψη στον ΙΝ Αποστόλου Παύλου στη Λίνδο. Το απόγευμα στο Rodos Palace θα συνεχιστεί το Παύλειο Συμπόσιο.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα αναχωρήσει από τη Ρόδο νωρίς αύριο το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: