Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Προσκηνυματική επίσκεψη στην Έφεσο και την Πέργη


πηγή: http://www.otenet.gr
15/10/2008


Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, ο Τιράνων κ. Αναστάσιος , ο Κύπρου κ. Χρυσόστομος , ο Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Χριστόφορος, ο Πολωνίας κ. Ιερεμίας συνοδεύουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στη προσκηνυματική επίσκεψη στην Έφεσο και την Πέργη, σε τόπους όπου δίδαξε ο Απόστολος Παύλος.


Στην προσκηνυματική επίσκεψη συμμετέχουν και εκπρόσωποι του Πάπα Βενέδικτου του 16ου ο αρχιεπίσκοπος Τζούστο Γκρατσία και ο αποστολικός νούντσιος στην Άγκυρα αρχιεπίσκοπος Αντώνιο Λουτσιμπέλο , καθώς και μητροπολίτες απ' όλα τα Πατριαρχεία που βρίσκονταν στην Κωνσταντινούπολη για την πέμπτη Σύναξη των προκαθήμενων των Ορθοδόξων Εκκλησιών , που ολοκλήρωσε τις εργασίες της την Κυριακή.


Παράλληλα με την προσκηνυματική επίσκεψη εξελίσσεται και ακαδημαϊκό θεολογικό σεμινάριο, που ολοκληρώνεται αύριο στην Κρήτη, υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου με θέμα τη διδασκαλία του Παύλου. Ο καθηγητής Χελμουτ Κοεστερ,του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ ξενάγησε τους προκαθήμενους στους αρχαιολογικούς χώρους της Εφέσου και της Πέργης.


Εν τω μεταξύ από το νοσοκομείο της Αττάλειας έγινε γνωστό ότι η υγεία του μητροπολίτη Πηλουσίου κ, Καλλίνικου, που συνόδευε τον πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο στο προσκύνημα της, είναι σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχίες. Ο μητροπολίτης εισήχθη χθες επειγόντως στο νοσοκομείο της πόλης και νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας με συμπτώματα καρδιακής προσβολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: