Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Επιστημονικό συμπόσιο με θέμα «Χριστιανική Μακεδονία»

πηγή: http://www.ecclesia.gr
15/10/2008

Το Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού – Καρίπειον Μέλαθρον, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στα πλαίσια των 43ων "Δημητρίων" του Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργανώνει επιστημονικό συμπόσιο με θέμα «Χριστιανική Μακεδονία», από 17 – 19 Οκτωβρίου 2008.

Φέτος θα γίνει αναφορά στις πνευματικές σχέσεις Θεσσαλονίκης – Βελιγραδίου – Κετίγνης και τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι από αξιόλογους εισηγητές όπως, ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Τοποτηρητής του Πατριαρχικού Θρόνου Βελιγραδίου κ. Αμφιλόχιος και άλλοι Σέρβοι διακεκριμένοι επιστήμονες , οι πανεπιστημιακοί Καθηγητές Ε. Κεκρίδης, Αθ. Καραθανάσης, Αθ. Αγγελόπουλος κ.α.

Εξάλλου, το συνέδριο θα χαιρετίσουν ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, ο ΥΜΑΘ κ. Μαργαρίτης Τζίμας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βασίλειος Παπαγεωργόπουλος και ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Φορείς συνεργασίας είναι η Μητρόπολη Μαυροβουνίου, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, το Πρόγραμμα «Οικουμενικός Ελληνισμός», ενώ γενικός συντονιστής είναι ο Πρόεδρος της οργανωτικής και επιστημονικής επιτροπης του Ιδρύματος κ. Αθανάσιος Αγγελόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου.

Οι συνεδρίες θα γίνουν στο Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης – Μπίλειον Μέγαρον και οι διάφορες εκθέσεις στο Καρίπειον Μέλαθρον (Ολυμπιάδος 35β & Φ. Δραγούμη). Η πρώτη πανηγυρική συνεδρία θα λάβει χώρα στην αίθουσα συνεδρίων του Κέντρου Ιστορίας, ώρα 20.30μ.μ. της Παρασκευής 17 Οκτωβρίου.

Είσοδος ελεύθερη. Του συνεδρίου θα ακολουθήσει αποστολή στο Βελιγράδι και στο Μαυροβούνιο μεταξύ 19 – 24 Οκτωβρίου 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια: