Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Δείχνουν σχέση με «ιερό» περιοδικό!

τεύχος 21


πηγή: www.ethnos.gr
20/10/2008

Το ΠΑΣΟΚ ζητάει στοιχεία για τη σχέση του υπουργείου Επικρατείας και της κρατικής τηλεόρασης με θρησκευτικό έντυπο, μέσω διαφημίσεων και επιδοτήσεων, «δείχνοντας» σχέση με τον Εφραίμ.

Συγκεκριμένα, την Δευτέρα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Μιχ.Καρχιμάκης και Μάρκ.Μπόλαρης με επίσημη ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων στη Βουλή, ζητούν από το Θ.Ρουσόπουλο σειρά στοιχείων για τα παρακάτω:

Για τον ακριβή αριθμό των διαφημιστικών καταχωρήσεων που αγόρασαν η ΕΡΤ και η ΕΡΤ3 στο περιοδικό «Πεμπτουσία».

Για τον ακριβή αριθμό των τηλεοπτικών διαφημίσεων του εν λόγω περιοδικού που πρόβαλε η κρατική τηλεόραση (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3).

Για το ακριβές αντίτιμο που κατέβαλε στο περιοδικό για τις καταχωρίσεις και εισέπραξε ως αμοιβή για τα τηλεοπτικά διαφημιστικά η κρατική τηλεόραση.

Δείχνουν Βατοπέδιο και επιδοτήσεις

Ωστόσο, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προχωρούν και πέραν της σχέσης αυτής, καθώς στην ερώτησή τους επισημαίνουν την σχέση του περιοδικού με τη Μονή Βατοπεδίου (στη σχετική ιστοθέση αναφέρεται ότι εκδότης είναι το Κέντρο Ελληνικού και Ορθόδοξου Πολιτισμού, «πνευματικός οργανισμός, που τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους»).

Μάλιστα, ερωτούν τον Θ.Ρουσόπουλο εάν έχει επιχορηγηθεί η «Πεμπτουσία» ή το Κέντρο Ελληνικού και Ορθόδοξου Πολιτισμού, από τις Γ.Γ.Ενημέρωσης και Γ.Γ.Επικοινωνίας και με
ποιο τρόπο;


Δεν υπάρχουν σχόλια: